Порошенко обіцяє дати сепаратистам «по зубах»

Президент України Петро Порошенко

Якщо бойовики на Донбасі відмовлятимуться дотримуватися режиму припинення вогню, вони отримають відсіч. Про це заяви президент України Петро Порошенко, у четвер, 22 січня, під час наради із силовиками, за підсумками якої буде затверджено план подальших кроків із протидії сепаратистам.

«Ми скоординували дії, підтягнули резерви, і якщо ворог не хоче тримати режим припинення вогню, якщо не хоче припинити страждання мирних людей, українських селищ і міст, ми даватимемо по зубах», – цитує Порошенка його речник Святослав Цеголко у Facebook.

22 січня секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що постійне збільшення вздовж лінії зіткнення сил проросійських сепаратистів дає підстави прогнозувати проведення бойовиками в найближчий час наступу.

Лідер угруповання «ДНР», визнаного в україні терористичним, Олександр Захарченко заявляє, що бойовики «відсунуть лінію фронту»на Донбасі.

«Ми відсунемо лінію фронту, щоб Донецьк не могли обстрілювати», – заявив він.

Сьогодні в Донецьку обстріляли зупинку громадського транспорту, у результаті загинули мирні мешканці. Сеператисти звинувачують українських військових в артобстрілі зупинки. Сили АТО звинувачення відкидають і повідомляють, що це неможливо – зупинка перебуває на відстані понад 15 кілометрів від позицій сил АТО.