ДТЕК використовує акції протестів шахтарів для тиску на Міненерго – Демчишин

Володимир Демчишин

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин вважає, що енергохолдинг ДТЕК, який контролює бізнесмен Рінат Ахметов, використовує акції протестів шахтарів для тиску на Міністерство енергетики та вугільної промисловості. Про це повідомляє українське агентство «УНІАН».

«Тут багато людей зі своїми інтересами, які намагаються від міністерства отримати певні поступки», – сказав Демчишин, звернувши увагу на те, що ДТЕК не просто вивів своїх шахтарів на вулицю.

«Це боротьба великого гравця за свої інтереси», – додав міністр після спілкування з шахтарями.

За словами Демчишина, ДТЕК хотів займатися імпортом російської електроенергії в Україні замість державної компанії «Укрінтеренерго», однак наприкінці минулого року контракт був підписаний між «Укрінтеренерго» і російською «Інтер РАО».

В компанії ДТЕК наразі ці заяви міністра не коментують.

29 січня біля будівлі Міненерговугілля протестували близько тисячі шахтарів. Вони вимагали повернути держдотації вугільної галузі, спрямовувати кошти на розвиток і будівництво шахт, а також переглянути зростання оподаткування доходів гірників. Серед протестуючих були представники як державних шахт, так і приватних, що входять в енергохолдинг ДТЕК.​

Демчишин пообіцяв, що вже наступного тижня розпочнеться погашення заборгованості із заробітної плати шахтарям за грудень 2014 року.

Крім того, сьогодні в Міненерговугілля розпочала роботу комісія з врегулювання проблем у вугільній галузі.