Москаль: ОДА не буде за свої гроші ремонтувати водогони до «сепаратистських територій»

Геннадій Москаль, архівне фото

Голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявив у суботу, що відтепер ОДА не буде за власний кошт ремонтувати водогони, які ведуть на території, захоплені угрупованням «ЛНР», і які були пошкоджені внаслідок обстрілів із боку цього угруповання.

«Якщо самозванці, що проголосили себе владою, хочуть, щоб окуповані території були з водою, хай усувають пошкодження за свій кошт і власними силами. Ми перешкоджати цьому не будемо. Це принципова позиція. Досить плювати в колодязь, із якого потім доводиться пити воду», – заявив Москаль на своєму офіційному сайті.

Він повідомив, що в четвер «казаки» так званого «всевеликого війска донського» обстріляли з «Градів» село Світличне Нижнянської селищної ради (Попаснянський район), де розташована водозабірна станція об’єднання «Луганськвода». 90 відсотків видобутої води станція постачає на територію, окуповану бойовиками. Реактивні снаряди перебили водопровід високого тиску. А у п’ятницю в результаті нового обстрілу був перебитий іще один водопровід високого тиску. В результаті вся територія, захоплена угрупованням «ЛНР», включно з Луганськом, Алчевськом, Стахановом, Красним Лучем та іншими великими містами, залишилася без центрального водопостачання.

Також на контрольованому Україною боці без води залишаються кілька населених пунктів – Золоте, Гірське, Попасна, Карбоніт, Новотошківка, Світличне, Нижнє. Зараз аварійні бригади намагаються подати воду до підконтрольних Україні територій. Оскільки обстріли тривають і далі, ремонтники працюють під прикриттям військових.