Порошенко і Моґеріні поговорили перед засіданням Ради ЄС

Президент України Петро Порошенко та верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні

Президент України Петро Порошенко та верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Федеріка Моґеріні скоординували в телефонному режимі свої позиції напередодні Ради ЄС із закордонних справ, яка відбудеться в понеділок, 9 лютого у Брюсселі. Про це йдеться в повідомленні на сайті президента.

«Петро Порошенко та Федеріка Моґеріні обговорили міжнародні зусилля задля мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Зокрема, було висловлено сподівання щодо припинення вогню у найближчий час та досягнення прогресу у виконанні Мінських домовленостей в результаті проведення зустрічі в Нормандському форматі у середу, 11 лютого, у Мінську», – йдеться в повідомленні.

У понеділок, 9 лютого, відбудеться засідання міністрів закордонних справ країн ЄС, де планують обговорити серед іншого загрозу терроризму глобальній безпеці. А вже в середу у Мінську запланований черговий раунд перемовин щодо врегулювання ситуації на Донбасі за участі президента України Петра Порошенка, президента Франції Франсуа Олланда, федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель та президента Росії Володимира Путіна.