Федералізації в Україні не буде – Порошенко

Петро Порошенко ©Shutterstock

Президент України Петро Порошенко наголошує, що «федералізація – це насіння, яке не приживеться на українському ґрунті», Україна залишиться унітарною державою.

«Україна була, є і буде унітарною державою. Це повністю відповідає ставленню українського народу. Я говорив, що понад 85% твердо стоять на позиціях унітарної держави. Керівництво держави виходить саме з цієї позиції українського народу», – наголосив Порошенко на розширеному засіданні Кабінету міністрів.

«Ідеї федералізації нам нав’язливо намагаються експортувати з сусідньої держави. За іронією долі, сусідня держава є найбільш централізованою в регіоні, а назва федеральна – лише на папері. Я готовий прийняти будь-який механізм надання прав територіальним громадам, який є у федеральній Росії. Перед тим як повчати когось, подивіться на себе», – додав він.

Раніше Порошенко багато разів заявляв, що твердо стоїть на позиції, що в Україні неможлива ніяка федералізація.

Сьогодні в Мінську відбудеться зустріч у «нормандському форматі» щодо ситуації на Донбасі. Участь у переговорах підтвердили президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Росії Володимир Путін. Сторони планують обговорити план урегулювання ситуації на Донбасі.