Київ і сепаратисти повідомляють про відносне затишшя на Донбасі

Бойовик «ДНР» на пункті пропуску побіля Горлівки (ілюстраційне фото)

Українська сторона та сепаратисти повідомляють про встановлення відносної тиші у районі бойових дій на Донбасі. Але обидві сторони заявляють, що повного припинення вогню немає.

«Станом на 13-у годину на луганському напрямку у найгарячіших місцях встановилася відносна вогнева тиша. Однак повного припинення вогню, на жаль, немає. Так, близько 12-ї години 20 хвилин, порушуючи режим припинення вогню, незаконні збройні формування із реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» обстріляли околиці населеного пункту Гірське, що поблизу Бахмутської траси [Луганська область]», – мовиться у повідомленні прес-центру антитерористичної операції.

Сепаратисти, своєю чергою, повідомляють про обстріли у районі Дебальцева.

«Режиму припинення вогню між ополченцями на Донбасі та українськими силовиками, що почався у неділю опівночі за київським часом, у цілому вдається дотримуватися, крім району Дебальцева, де перебувають кілька тисяч оточених українських військових», – стверджують у повідомленні на сайті сепаратистів «Новороссия». Українські силовики не підтверджують «оточення» під Дебальцевом.

Від 00 годин 15 лютого має діяти припинення вогню на Донбасі, передбачене мінськими домовленостями.