Бойовики намагаються відновити наступальні дії – Тимчук

Дмитро Тимчук, військовий експерт, народний депутат

З середини дня неділі бойовики здійснювали неодноразові спроби відновлення наступальних дій. Найбільш складна ситуація на дебальцевському напрямку. Про це повідомив керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук у Фейсбуку.

«Зафіксовано кілька атак позицій українських військ в районі Чернухиного. Біля Новогригорівки формування противника спробували оточити 2 блокпости українських військ. При цьому один танк терористів підірвався на міні (був добитий із гранатомета)», – повідомив Тимчук.

«Бойовики і підрозділи ЗС Росії активно завдавали ударів зі ствольної артилерії по українських військах у районі Дебальцева. Основна частина ударів з РСЗВ завдавалася з вогневих позицій із району Ломоватки. Періодично вогонь вівся інтенсивніше, ніж до «перемир’я», – написав Тимчук.

Обстріли позицій українських військ протягом останньої доби також зафіксовані на донецькому і луганському напрямках. Обстріли велися зі стрілецької зброї, мінометів, танків тощо.

За словами Тимчука, бойовики проводять перегрупування сил, зокрема поблизу Горлівки.

Про порушення бойовиками режиму без вогню заявляли раніше і в штабі АТО. Президент Петро Порошенко доручив силам, залученим в АТО, припинити вогонь із півночі 15 лютого.