Порошенко закликає зберегти єдність і уникнути внутрішніх чвар

Петро Порошенко під час виступу на Майдані, 20 лютого 2015 року

Президент Петро Порошенко вважає, що українці зможуть вистояти і зберегти державу лише «за умови, коли ми збережемо єдність, коли ми уникнемо будь-яких внутрішніх чвар, коли будь-яка п’ята колона не дасть нам розколоти нашу єдність».

«І я впевнений, що саме так і буде. Ми це продемонстрували на фронті і зараз аж ніяк не дамо, не допустимо внутрішнього фронту, над відкриттям якого дуже наполегливо працюють спецслужби сусідньої держави, сіючи страх, паніку, зневіру у наших силах і недовіру українців один до одного. Ми зламаємо цей сценарій і переможемо, як перемагали до сих пір!» – сказав Порошенко, виступаючи на вшануванні пам’яті Героїв Небесної сотні на майдані Незалежності в Києві.

«Нам протистоїть потужний ворог, значно чисельніший, ніж ми, і, на жаль, набагато краще озброєний. Плани напасти на нас він виношував роками. Він готував саме для цього свої збройні сили і формував у нас усередині країни п’яту колону. Але ми все одно сильніші, бо з нами правда, і ми сильніші, бо з нами Бог. Для нас ця війна за свою землю, за нашу землю – війна справедлива, а для супротивника – ні! І це визнано всім світом, бо весь світ зараз є солідарним з Україною», – додав президент.

За його словами, «саме подвиг Небесної сотні надихнув сотні тисяч українців на боротьбу з російською агресією».

Відео: Адміністрація Президента України

Сьогодні на майдані Незалежності в Києві вшановували пам’ять Героїв Небесної сотні. Цей день, за указом президента, відзначатимуть щороку 20 лютого.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з них – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.