ГПУ підготувала повідомлення про підозру 20 співробітникам ФСБ Росії

Your browser doesn’t support HTML5

Головна військова прокуратура України підготувала письмове повідомлення про підозру 20 співробітникам Федеральної служби безпеки Російської Федерації, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Їх підозрюють в організації, підготовці та вчиненні державної зради (стаття 111 Кримінального кодексу України).

«Беззаперечні докази у скоєнні зазначених злочинів, вчинених під час Революції гідності, здобуті в ході розслідування кримінального провадження щодо колишніх голови СБУ, його першого заступника, начальників департаментів боротьби з кіберзлочинністю та захисту національної державності, які своїми діями завдали істотної шкоди суверенітетові, територіальній цілісності і недоторканості, національній та інформаційній безпеці України», – йдеться у повідомленні.

Відповідно до вимог чинного кримінального процесуального законодавства, письмове повідомлення про підозру в установленому порядку буде передано до посольства Росії у Києві і до генеральної прокуратури Російської Федерації.

Крім того, у Генпрокуратурі повідомляють, що наразі заарештовано колишнього начальника одного з департаментів Служби безпеки України генерал-майора.