Із березня Британія надаватиме Україні військову допомогу – Фаллон

Міністр оборони Британії Майкл Фаллон

Британія надасть Україні додаткову нелетальну допомогу, заявив міністр оборони Великої Британії Майкл Фаллон.

«Ми надамо Україні додаткову нелетальну підтримку, направлячи наших консультантів і команди для проведення короткотермінових навчань. Цього просив український уряд для допомоги розвитку їхньої армії, щоб зменшити кількість фатальних випадків», – зазначив Фаллон у середу, 25 лютого, під час виступу у нижній палаті парламенту у Лондоні.

За словами міністра оборони Британії, ця допомога надаватиметься з середини березня. Він наголосив також, що про надання Україні зброї летальної дії наразі не йдеться.

«Ми постачаємо нелетальну допомогу», – наголосив Майкл Фаллон.

Учора, 24 лютого, британський прем’єр-міністр Дейвід Камерон повідомив, що Британія розпочне спільну піхотну програму з Україною, а британські силовики надаватимуть консультації українським.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини та Росії домовились про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, однак ухвалені в Мінську чергові домовленості про чергове припинення вогню постійно порушуються. Зокрема, проросійські сепаратисти і війська Росії продовжили наступ на місто Дебальцеве на Донеччині і змусили до відступу українські війська, які дотримувалися режиму припинення вогню і не могли дати повноцінної відсічі. Тим часом сепаратисти звинувачують у таких порушеннях українську сторону. Росія при цьому стверджує, що не зв’язана ніякими зобов’язаннями за Мінськими домовленостями, бо, мовляв, є лише їхнім «гарантом», але не учасником.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. У свою чергу Москва будь-які звинувачення відкидає. Росія лише зазначає, що на Донбасі можуть бути російські «добровольці».