ОАЕ не укладали договорів про постачання Україні зброї – МЗС

Президент України Петро Порошенко під час візиту до ОАЕ, ілюстраційне фото

Об’єднані Арабські Емірати не укладали договорів про постачання зброї Україні, заявив заступник міністра закордонних справ країни з військових питань Фаріс Аль Мазруі.

За повідомленням прес-служби МЗС, Мазруі заявив, що «угода про військову і безпекову співпрацю, підписана між Об’єднаними Арабськими Еміратами та Україною не включає жодних договорів щодо зброї».

Ця угода є частиною майбутньої співпраці між двома країнами у цьому напрямку, зазначають у дипломатичному відомстві ОАЕ.

На початку тижня, 23-24 лютого, президент України Петро Порошенко перебував з робочим візитом в ОАЕ. Тоді Порошенко провів зустріч з прем’єром Об’єднаних Арабських Еміратів Мухамедом бін Рашид Аль-Мактумом. Сторони домовились про посилення співпраці між двома країнами, зокрема у сфері оборони, повідомили впрес-службі президента України.

Водночас тоді радник міністра МВС Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook заявив, що досягнуто домовленостей про співпрацю з Об’єднаними Арабськими Еміратами щодо поставок Україні певних видів озброєння і військової техніки.