Сепаратисти звинувачують Україну в зриві мінських домовленостей

Лідери угруповань «ДНР» та «ЛНР» Олександр Захарченко та Ігор Плотницький

Лідери угруповань «ДНР» та «ЛНР» Олександр Захарченко та Ігор Плотницький звинувачують владу України у зриві виконання мінських домовленостей. Про це йдеться в поширеній сепаратистськими сайтами спільній заяві ватажківпроросійських бойовиків.

«ДНР» і «ЛНР» заявляють, що жодні компроміси з Києвом неможливі доти, доки не будуть скасовані вчорашні ганебні рішення Порошенка і Верховної Ради. Відмовивши Донбасу в особливому статусі, Київ розтоптав крихкий мінський мир і завів ситуацію у безвихідь», – вважають представники проросійських угруповань.

17 березня Верховна Рада проголосувала за внесений президентом України Петром Порошенком законопроект про внесення зміни до статті 10 Закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей».

Як написав згодом спікер парламенту Володимир Гройсман, ухвалене рішення визначає, що умовою для введення в дію закону про особливості здійснення місцевого самоврядування є проведення на цих територіях вільних демократичних місцевих виборів у повній відповідності до Конституції України та міжнародних стандартів.