Акція на підтримку суспільного мовлення відбувається біля Ради

Будівля парламенту України

Біля Верховної Ради України відбувається акція на підтримку законопроекту про внесення змін до деяких законів щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України.

Під стінами парламенту активісти руху «Стоп цензурі» й експерти Реанімаційного пакету реформ влаштували символічну акцію. На площі перед парламентом вони поставили бутафорний телевізор, в якому танцювала балерина.

Свою акцію активісти пояснили тим, що у разі блокування створення суспільного мовлення в Україні, завжди є ризик встановлення тотального контролю над ЗМІ, і як результат – в один день громадяни України можуть побачити «Лебедине Озеро» по всіх телеканалах.

«Країні необхідне незалежне від політиків і олігархів потужне ЗМІ, яке буде діяти в інтересах громадян. Нажаль, є вірогідність, що як i у 2005 році, створенню суспільного буде зупинено, і в цьому велика небезпека», ­– вважає учасниця акції, активістка руху «Стоп цензурі»Аксинья Куріна.

19 березня парламентарі мають розглядати законопроект про суспільне телебачення і радіомовлення України у другому читанні.