Опитування: вбивство Нємцова залишило байдужими 37% росіян

У сприйнятті вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова переважає «моральна і емоційна глухота», відзначають фахівці російського «Левада-центру».

За даними останнього опитування, вбивство опозиційного політика залишило байдужими 37 відсотків росіян, 2 відсотки нічого про нього не чули, решта вагалися відповісти.

Згідно з дослідженням, близько половини опитаних сумніваються, що вдасться встановити правду про мотиви і замовників вбивства Нємцова. Третина з них аргументують це тим, що жодне політичне вбивство в Росії не було розкрите, 21 відсоток вважають, що знайдуть «стрілочників», а справжні винуватці уникнуть відповідальності. 15 відсотків опитаних вважають, що до злочину причетна влада Росії, 58 відсотків так не думають.

Соціологи також з’ясували, що кожен десятий росіянин і кожен п’ятий москвич знайомі зі змістом доповідей Бориса Нємцова. Однак 48 відсотків складно оцінити представлену в них критику.

Борис Нємцов був убитий в центрі Москви пізно ввечері 27 лютого. Після його смерті стало відомо, що він працював над доповіддю про те, що на сході України на боці сепаратистів воюють російські війська.