Група депутатів вимагає відставки голови Дніпропетровської ОДА Коломойського

Група народних депутатів вимагає відставки голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігора Коломойського.

Через образи журналіста Радіо Свобода Сергія Андрушка відставки Коломойського вимагають екс-журналісти, народні депутати від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко та Мустафа Найєм.

«Від імені журналістів, які обрані до парламенту, висловлюємо обурення словами Коломойського на адресу Андрушка і вимагаємо його (голови Дніпропетровської ОДА – ред.) відставки», – заявив Лещенко.

Також голова фракції «Опозиційний блок» Юрій Бойко заявив про необхідність звільнення Коломойського через ситуацію на підприємстві «Укртранснафта».

«По суті є конфлікт інтересів державного службовця і бізнесмена, тому ми задали питання уряду, чи готове воно ініціювати відставку губернатора Дніпропетровської області, щоб він займався бізнесом, а не суміщав дві посади», – заявив Бойко.

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський 20 березня в брутальній формі поспілкувався з журналістом Радіо Свобода Сергієм Андрушком. Інцидент трапився близько півночі біля офісу компанії «Укртранснафта», в якому розгорівся конфлікт, пов’язаний зі зміною керівника підприємства.

Коли після шести годин перебування у приміщенні Коломойський вийшов із офісу «Укртранснафти», журналіст запитав його, що чиновник робить уночі в офісі державного підприємства. У відповідь на це Ігор Коломойський обматюкав журналіста й запитав, чому той не цікавиться, як у компанію потрапили російські диверсанти.

Наглядова рада «Уктранснафти» у четвер ухвалила рішення тимчасово відсторонити голову її правління Олександра Лазорка від виконання обов’язків і тимчасово призначила виконувати їх Юрія Мірошника.