Вибух в Одесі кваліфікується як теракт, потерпілих немає – МВС України

Міністерство внутрішніх справ України повідомляє в неділю, 29 березня, що вибух, який стався в Одесі ввечері в суботу, 28 березня, попередньо кваліфікується за частиною 1 статті 258 Кримінального кодексу України – «терористичний акт».

Потерпілих унаслідок вибуху немає, ушкоджень зазнали нежитлові приміщення однієї з громадських організацій, що займається допомогою воїнам АТО, та квартири навпроти, у яких вибило шибки на вікнах, мовиться в повідомленні.

Вибуховий пристрій спрацював на підвіконні будівлі на вулиці Старопортофранківській. Його потужність оцінюють приблизно в 600 грамів у тротиловому еквіваленті, повідомили в МВС України.

В Одесі останнім часом почастішали вибухи. Як повідомляв раніше керівник відділу зв’язків із громадськістю ГУ МВС України в Одеській області Володимир Шаблієнко, вибухи в місті відбуваються приблизно в один і той же час. За його словами, якщо раніше зловмисники обирали за ціль волонтерські організації чи людні місця, то зараз ці вибухи відбуваються радше для того, щоб посіяти паніку серед населення.