Велика ревізія: що порушили Льовочкіни при забудові острова під Києвом («СХЕМИ» | ВИПУСК №15)

Також у випуску: Найгучніші оборудки часів Януковича. Злочин і кара? | Закупівля зерна. Старі схеми за нової влади

Велика ревізія: що порушили Льовочкіни при забудові острова під Києвом

Перевіркою законності будівництва на так званому «острові Льовочкіних» зайнялась прокуратура. Виявилось, що Держсільгоспінспекція виявила порушення закону при будівництві на мальовничому острові під Києвом, який сестра екс-голови адміністрації президента Юлія Льовочкіна придбала вже після втечі Віктора Януковича. «Схеми» наводять документи.

Найгучніші оборудки часів Януковича. Злочин і кара?

Генеральна прокуратура досі не спромоглася ні дістати з-за кордону одізоних утікачів, ні притягнути до відповідальності тих, хто залишився в Україні і дуже скоро знову отримає депутатський мандат. Про найгучніші оборудки часів Януковича, про те, як їх розслідують і чи розслідують взагалі, дивіться у сюжеті Максима Савчука.

Закупівля зерна. Старі схеми за нової влади

Щорічно держава формує запаси зерна, купуючи його в аграріїв. Але платить за нього ще до того, як зійдуть посіви. Щоб застрахуватись на випадок неврожаю – аграрії мають укласти договори зі страховиками. Але не з простими, а з тими, з якими їм скажуть. Бо це, з року в рік приносить багатомільйонні прибутки. За президенства Януковича це були компанії, тісно пов’язані з його оточенням. Тепер ці фірми змінили – і Олександр Чорновалов пильно до них придивився. З’ясувалось, що компанії нові, а заробляють на них все ті ж люди з оточення колишнього президента. Розслідування програми «Схеми».