ЄС має активізувати санкції проти Росії – проект резолюції

©Shutterstock

Якщо Росія не дотримуватиметься режиму повного припинення вогню і не поверне Крим, ЄС має активізувати санкції та розглянути можливість надання Україні оборонного озброєння. Про це йдеться у проекті резолюції, схваленому Комітетом Європарламенту із закордонних справ.

«Якщо Росія продовжуватиме дестабілізацію ситуації на Донбасі і не відмовиться від анексії Криму, ЄС має активізувати санкції проти неї і розглянути можливість надання Україні оборонної зброї та іншої військової допомоги», – йдеться у повідомленні, опублікованому на сайті Європарламенту у вівторок, 5 травня.

«Повернення Криму є дуже важливим для довгострокового співробітництва Євросоюзу з Росією», – мовиться у резолюції.

Депутати висловити занепокоєння переслідуванням кримських татар на півострові, яке почалося після окупації Криму, а також занепокоєння через тиск Росії на східному кордоні ЄС.

Ця резолюція, яка є політичною заявою, буде поставлена на голосування Європарламенту на сесії у червні.

Відносини між Москвою та Заходом погіршилися минулого року, після російської анексії Криму.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

Міжнародна спільнота запровадила санкції проти Росії після анексії нею Криму у березні 2014 року. Після перших обмежувальних заходів їх кілька разів посилювали. Санкції проти Росії запровадили зокрема США, Канада, ЄС, Австралія і Швейцарія.

На цю ж тему: