Із пропагандою Росії треба боротися моральними методами – заступник держсекретаря США

Your browser doesn’t support HTML5

У Києві відкрили сучасний центр американської культури – Американський дім (відео)

У Києві відкрили сучасний центр американської культури

20 травня у Києві відкрили Американський дім – тут українці зможуть отримати інформацію про американську культуру й освіту. На відкритті був присутній представник державного департаменту США, який наголосив, що боротися із пропагандою треба саме з моральної сторони – показувати, де добро, й де зло.

Your browser doesn’t support HTML5

Із пропагандою Росії треба боротися моральними методами – заступник держсекретаря США

У Києві офіційно відкрили Американський дім – тут кияни зможуть знайомитись з американською культурою, відвідувати тренінги та лекції, брати участь у професійних та цікавих дискусіях, вивчати англійську мову тощо.

За словами директора установи, американки Крісті Енн Хофланд, перед відкриттям у Києві проводили дослідження та опитували фокус-групи міських активістів, отже врахували усі побажання киян. Перші заходи почали відбуватися тут близько трьох тижнів тому, розповіла вона Радіо Свобода.

«Найпопулярніший в нас поки що дискусійний клуб. Засідання відбулись двічі – першого разу прийшло 75 людей, а наступного – 115. Нам ледь-ледь вистачило місця на всіх. Люди можуть поспілкуватись, попрактикувати свою англійську та інше», – зазначила Хофланд.

На відкритті були присутні посол США в Україні Джеффрі Пайєтт та Рік Стенгел, заступник державного секретаря США з питань публічної дипломатії та зв’язків з громадськістю.

Посол прийшов на відкриття у вишиванці. Він привітав киян із відкриттям центру та закликав до вивчення американської культури, що може покращити зв’язки між Сполученими Штатами та Україною.

Ми підтримаємо усіх мешканців Криму, особливо кримських татар – посол США

Джеффрі Пайєтт

Відповідаючи на запитання Радіо Свобода щодо річниці депортації кримських татар із півострова, який наразі анексований Росією, посол ще раз наголосив, що позиція США залишається незмінною: Крим – це Україна

Ми продовжимо та підсилимо підтримку усіх мешканців Криму, які стали жертвами російської агресії
Джеффрі Пайєтт

«Ми, безумовно, відзначаємо хоробрість кримських татар. Одна з моїх улюблених фотографій цього року – це фото президента США Барака Обами та Мустафи Джемілєва, вони разом на святкуванні річниці «Солідарності» у Варшаві. Я думаю, ви чули сувору заяву Держдепартаменту до річниці депортації. Ми продовжимо та підсилимо підтримку усіх мешканців Криму, які стали жертвами російської агресії», – наголосив Джеффрі Пайєтт.

Перед журналістами також виступив представник Держдепартаменту США Рік Стенгел. За його словами, відкриття Американського дому – це свідчення того, що Сполученні Штаті підтримують український народ та ідею, що він має сам обирати своє майбутнє.

Відповідаючи на запитання Радіо Свобода щодо засобів боротьби із російською пропагандою, Стенгел відповів: «Головне в пропаганді – це підмінити мораль та урівняти добро зі злом. Я завжди був журналістом та висвітлював дві сторони проблеми. Але сьогодні я в уряді та можу сказати – брехня не може бути стороною проблеми. Треба чесно сказати, що це брехня та вона не відповідає реальності».

Із програмою заходів Американського дому можна ознайомитись у соціальних мережах на офіційних сторінках установи. А зараз там проходить дві фотовиставки – одна присвячена кримським татарам, інша – пораненим на сході України та під час Революції гідності.