Енергоблокада Криму почалася – учасники «кримського майдану»

Your browser doesn’t support HTML5

Офіційної інформації української влади про відключення електроенергії немає

Енергетики підтримали учасників блокади Криму і припинили постачання електроенергії до Криму по лінії Мелітополь-Джанкой. Про це повідомив заступник голови штабу громадянської ініціативи блокади Криму Ізет Гданов.

«Електрика – це теж товар. Згідно з нормами ООН, окупанти повинні забезпечувати зайняту ними територію. Ми, зі свого боку, будемо працювати, щоб деокупувати її», – зазначив заступник голови штабу громадянської ініціативи блокади Криму Ізет Гданов у коментарі «Крим.Реалії».


За його словами, днями біля раніше пошкодженої невідомими на Херсонщині електроопори високовольтної лінії зібралося близько сотні учасників блокади, в тому числі й місцеві жителі. Енергетики, відповідно до правил безпеки, не могли продовжити ремонтні роботи: на об'єкті перебували сторонні люди.


Гданов розповів, що енергетики вирішили 11 жовтня відключити і закільцювати цю гілку.

«Це буде тупикова гілка, на Крим по ній електрика не піде. У рамках чинного законодавства доводитимемо до відома можновладців, що постачання електрики до Криму, щонайменше, аморальне», – сказав він.

Гданов зауважив, що, крім цієї лінії, ще три продовжують постачати електроенергію на територію Кримського півострова.

У той же час начальник служби ліній Запорізьких магістральних електричних мереж Ігор Ладний зазначив у коментарі «Крим.Реалії»​, що підтримує акцію з блокади Криму, «але для цього треба діяти цивілізовано».

Офіційної інформації української влади про відключення електроенергії зараз немає.

Як писали «Крим.Реалії»​, недавно учасники громадянської блокади Криму перешкоджали проводити ремонт пошкодженої електроопори. Активісти розцінюють свої дії як «початок енергетичної блокади Криму».


У ніч на 6 жовтня в районі села Чонгар, що в Херсонській області, пошкодили бетонну електроопору високовольтної лінії Джанкой-Мелітополь. Міліція порушила за цим фактом кримінальну справу.

У прес-службі Держпідприємства «Національна енергетична компанія «Укренерго» повідомили раніше в коментарі «Крим.Реалії», що Україна не відключала магістральні лінії електропередач в Крим, а реконструює їх.

Оригінал матеріалу – на сайті «Крим.Реалії»​