Рада може проголосувати за «безвізові» закони у вівторок – Гройсман

Володимир Гройсман

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман заявляє про спроможність українського парламенту консолідуватися і у вівторок, 10 листопада, ухвалити закони, необхідні для запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

«Ми можемо консолідуватися і ухвалити необхідні рішення для забезпечення європейської інтеграції», – сказав Гройсман у понеділок, 9 листопада, на зустрічі з верховним представником ЄС із закордонних справ та політики безпеки Федерікою Моґеріні.

За його словами, парламент продовжує роботу над створенням законодавчої бази для здійснення внутрішніх реформ, а також на виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і Плану дій щодо лібералізації візового режиму.

Моґеріні назвала «спільним порядком денним» України та Євросоюзу питання щодо виконання Мінських домовленостей та лібералізації візового режиму.

Раніше у понеділок на прес-конференції після зустрічі Федерікою Моґеріні президент України Петро Порошенко заявив, що Верховна Рада до 13 листопада ухвалить законопроекти, які необхідні для запровадження безвізового режиму з ЄС. Порошенко висловив сподівання, що завтра або до кінця поточного тижня парламент проголосує ті закони, які залишилися.

5 листопада спікер парламенту Володимир Гройсман закрив засідання після того, як у парламенті не було достатньої кількості депутатів для ухвалення законопроектів, які стосуються виконання Плану дій щодо візової лібералізації. Гройсман заявив, що ці законопроекти розглядатимуться у вівторок, 10 листопада.