Голову Нацполіції Вінничини перевіряють щодо сепаратизму – Деканоїдзе

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе повідомляє, що керівництво Нацполіції проводить службове розслідування щодо звинувачень голови поліції Вінницької області Антона Шевцова у сепаратизмі і звернулося з відповідним проханням до СБУ.

«Я думаю, що перевірка буде абсолютно відкритою», – сказала Деканоїдзе в ефірі «5 каналу».

Вона висловила сподівання, що найближчим часом громадськість отримає офіційну відповідь щодо цього. «Переатестація до Вінниці поки що не дійшла, тому що ми тільки переатестували п’ять областей і зараз закінчуємо в Одесі і в Миколаївській області», – зазначила Хатія Деконаїдзе.

За її словами, Шевцов також самостійно звернувся до СБУ через звинувачення.

Активісти звинувачують начальника поліції Вінницької області Антона Шевцова у сепаратизмі. Вони кажуть, що на його сторінці у соцмережах помітили світлини з російським боксером і політиком Миколою Валуєвим, а членів його родини на тлі російської техніки під час святкування 9 травня у Севастополі.

2 липня 2015 року Верховна Рада ухвалила законопроект про Національну поліцію. Відповідно до закону, до складу Національної поліції увійдуть підрозділи кримінальної та патрульної поліції, а також органи досудового розслідування, поліція охорони, спецполіція та поліція особливого призначення.