Російські хакери крали у демократів конфіденційні дослідження щодо Трампа – ЗМІ

Дональд Трамп

Хакери мали доступ до комп'ютерних мереж протягом року

Російські хакери зламали комп'ютерну мережу Національного демократичного комітету США та викрали важливі матеріали досліджень, які стосувались ймовірного кандидата у президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа. Про це у вівторок повідомило видання The Washington Post.

Хакери мали доступ до комп'ютерних мереж НДК протягом року. Несанкціоноване втручання у роботу мережі було зупинено лише у минулі вихідні після масштабної чистки системи.

Хакери мали можливість слідкувати за конфіденційним листуванням між співробітниками ДНК та отримувати інформацію про виборчі кампанії кандидатів-демократів, включно із кампанією Гілларі Клінтон.

Національний демократичний комітет контролює діяльність Демократичної партії у період між партійними з'їздами.

Експерти з безпеки розповіли The Washington Post, що метою зламу мережі може бути отримання інформації про потенційного президента США.

«Наприклад, його закордонні інвестиції були б важливими для розуміння того, як Трамп вів би себе з країнами, у яких він має інвестиції», – розповів Роберт Дейц, колишній радник директора ЦРУ.

Напередодні Трамп заявив, що позбавляє The Washington Post акредитації «з огляду на надзвичайно неточне висвітлення та репортажі з приводу рекордної кампанії Трампа».