​«Якщо я театр, то чому я виглядаю як МАФ?» – Театр на Подолі (Огляд соцмереж)

Політична карикатура Євгенії Олійник

Новий фасад Театру на Подолі жителі Києва вже зараз можуть оглянути не лише на фотографіях. Відкриття фасаду відбулося 29 листопада. У соцмережах цю будівлю обговорюють вже не перший день. Радіо Свобода зібрало для вас найрізноманітніші думки інтернет-користувачів.

Під час відкриття, під стінами театру зібралося багато як супротивників, так і прихильників нового вигляду будівлі. Таке ж протистояння ­– і в соціальних мережах. Поки одні порівнюють будівлю з крематорієм, інші говорять, про нове концептуальне архітектурне рішення.

​Супротивники ж, у свою чергу, стверджують, що новий саркофаг у Чорнобилі виглядає краще, а також підшуковують схожі будівлі, які могли б стати новими театрами.

​Знаходяться серед користувачів соцмереж і оптимісти, які вірять, що до зовнішнього вигляду Театру на Подолі українці ще звикнуть.

​Натомість у Твітері з’явився комічний акаунт театру, який після хвилі негативу на його адресу почав сумувати і заявляти про проблеми із самооцінкою.

​Повниться мережа і просто жартами. Але цікаво в цьому те, що в них люди вказують і на інші проблеми Києва, наприклад, балкони і зовнішню рекламу.

​Відкриття театру планується навесні 2017 року. А оскільки зауваження містобудівної ради ще не були враховані, то зовнішній вигляд будівлі може змінитися.