Фанати у Києві: 84-річні вболівальники, англійські пісні та мадридська витримка

У фан-зоні не буває протистояння, кажуть вболівальники. Тут фанати двох клубів завжди раді один одному.

Дантен приїхав із Південної Африки. Йому 13 років, але вболіває за «Ліверпуль» з самого народження. Сміється, привчив його дідусь – досвідчений фанат. Саме він зацікавив хлопця «червоними» і привіз до Києва, щоб підтримати улюблену команду. Якщо для нього це перший виїзд, то для його дідуся вже «третій десяток».

«Ліверпуль» неймовірно грає: з віддачею, з характером, з наснагою! І мені це подобається», – каже Дантен.
 

Маріо приїхав з США. Каже, що це вже п'ятий фінал Ліги чемпіонів, який він відвідує. Минулі завершувались перемогою улюбленого «Реалу». Чекає на фарт і цього разу.

«Київ – неймовірно чарівне місто. Це для мене приємна сенсація. Тут фантастична архітектура, надихаючі пейзажі, дружелюбні люди. Ми летіли сюди 17 годин і зараз не жалкуємо. Тому що побачили цю красу і тепер рекомендуємо всім своїм товаришам обов'язково приїхати сюди», – каже Маріо.

Здається, що у фан-зоні вже всі знають пісню «Алез-алез!», яку постійно скандують вболівальники «Ліверпулю»

Вони приїхали з Мадрида, незважаючи на те, що двом з них вже виповнилося 85 років. Кажуть, найважче було долетіти до Києва, а ось вболівати готові всі 90 хвилин. Крім того, жартують, що сил вистачить і на додатковий час, і на пенальті, якщо потрібно буде.

А цей фанат «Ліверпулю» впевнений, що на його спині вистачить місця ще на кілька трофеїв. Тож  чекає перемоги «червоних» у завтрашньому матчі.

 

Англійські фанати завжди у центрі уваги! Українці із задоволенням співають разом із ними та фотографуються з фанатами.

Англійські фанати усім українцям привітно посміхаються. Кажуть, що у Києві інакше неможливо – адже погода і українці постійно приємно вражають.

Анхель і Хуанма з Мадрида. Для них це вже четвертий фінал Ліги чемпіонів. Проте запевняють, такої досконалої організації та чудового міста ще не відвідували.

«Тут нереально. І я це кажу від щирого серця, бо те ставлення, яке ми відчуваємо від українців, його не можна описати словами. Це тепло, яке ми відчуваємо. Тут сонячно: це завдяки не тільки погоді, але й посмішкам людей. До нас часто звертаються українці, вони просять сфотографуватися і ми нікому не відмовляємо, бо свого часу, так само не відмовили нам і з житлом. Мені здається, що всі фанати «Реалу» та «Мадриду» не забудуть гостинність українців. Ви – неймовірні», – каже Хуанма.

Серед фанатів багато дітей, для яких цей виїзд за рідний клуб перший.

Це містер Цсі. Йому 84 роки. Але він не уявляє, як можна пропустити фінал Ліги чемпіонів, де грає рідний клуб.

«Чоловіча компанія з Норвегії». Так жартома називають себе ці фанати. Діти – Люк, Лео та Девід і дорослі – Стік та Джоні.

«Це магічно. Я не вірю, що ми тут. Ми чекали цього дня і вже завтра матч. Приїхав зі своїми дітьми. По-перше, має відпочити від цього балагану дружина, по-друге, вважаю, що вони вже дорослі, щоб вболівати саме на стадіоні, а не сидіти вдома», – каже Стік.

Джоні розповідає летіли сюди 7 годин, але це шлях з трьома пересадками. «Летіли до Осло, потім в Таллінн, і ось чарівний Київ. Важко хлопцям звикнути до такої спеки. А в цілому, Київ – це звичайне місто Європи. Ми багато таких бачили, але в ньому є своя «родзинка» – це потрібно побачити та відчути», – каже Джоні.


 

Іосіф приїхав із Грузії, а Євгенія – із Росії.

«Вболіваю 25 років за «червоних» і коли стало відомо, що вони гратимуть в Україні, одразу вирішив їхати. Такий шанс випадає не так вже й часто», – каже Іосіф.

Євгенія запевняє, незважаючи на фейкові новини у різних ЗМІ, не побоялася приїхати до Києва. «Дуже багато пишуть фейків і у вас про нас, і навпаки. Тому потрібно мати свою голову та розрізняти, де і яка інформація», – каже Євгенія.