БЮТ хоче позбутися Черновецького. Регіонали ще не «визріли»?

Поки що Черновецький продовжує «танцювати»…

Київ – Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко підготував постанову щодо дострокових виборів мера Києва і Київської міської ради. Він заявив, що до цього підштовхнула критика з боку голови Київської міської адміністрації Олександра Попова на адресу Леоніда Черновецького та керівництва Київради. Утім, у Партії регіонів запевнили, що час для «перезавантаження» столичного самоврядування ще не прийшов.
Микола Томенко заявив, що фракція «БЮТ-Батьківщини позитивно оцінила той факт, що голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов нарешті визнав, що «Київ розкрадений і що це зрозумів і Президент».

Відтак, за словами Томенка, прийшов час, щоб спільно з Партією регіонів, яка ініціює притягнення до відповідальності всіх тих, хто разом із Леонідом Черновецьким розкрадав Київ, розглянути питання про дострокові вибори міського голови Києва та Київради.

«Більше як 70 мільярдів гривень розкрадено, як сказав Олександр Попов, керівниками Київради і КМДА. Ми вважаємо, що ніщо нам не забороняє спільно з Партією регіонів розглянути питання про дострокові вибори київського міського голови та київської міської ради. Таку постанову я підготував», – каже віце-спікер.

За словами Миколи Томенка, якщо відповідне рішення буде ухвалене, то вибори будуть проведені протягом 70 днів із моменту ухвалення постанови.

Питання про дострокові вибори мера має вирішити Київрада – Єфремов


Партія регіонів своєї підтримки не обіцяє. Голова парламентської фракції цієї політичної сили Олександр Єфремов заявив, що вибори столичного самоврядування мають відбутися у визначений законодавством термін.

«Взагалі, у нас терміни виборів визначені. Крім того, є визначена законом процедура ініціювання таких виборів. Є чинний мер. Якщо у змозі за законами, що є у державі, Київська рада ухвалити відповідне рішення, то нехай вона ухвалює. Поки що такої ініціативи не було», – заявив Єфремов.

Крім того, Олександр Єфремов висловив сумнів у тому, що навіть опозиція буде одностайною під час голосування щодо призначення дострокових виборів у Києві.

Томенко грає на публіку – Куликов

Заява народного депутата від НУНС Кирила Куликова Радіо Свобода підтвердила, що опозиція не має консолідованої позиції щодо призначення виборів та подальших дій. Зокрема, Куликов вважає, що спочатку слід провести міський референдум.

«Я ще у четвер зробив заяву після цієї сесії, що ми будемо реєструвати таку постанову. Те, що робить Томенко, мене не дуже турбує... Які є шанси? Та ніяких! Тому, що будь-яка постанова з опозиції не буде мати свого продовження. Це більше буфонада», – вважає нунсівець.

За словами Миколи Томенка, за даними останнього соціологічного дослідження, у цілому не схвалюють діяльність Київського міського голови Леоніда Черновецького 89 відсотків киян.

Минулого тижня депутатам не вдалося відправити у відставку секретаря Київради Олеся Довгого. Перед цим голова КМДА Олександр Попов вимагав звільнити Довгого, звинувативши керівництво Київради у розбазарюванні земель та комунального майна на мільярди гривень.