Адвокати Кучми заявили відвід слідчому

Адвокати колишнього Президента України Леоніда Кучми заявили відвід слідчому в справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе Владиславу Грищенку, вбачаючи в його діях необ’єктивність та упередженість.

Як повідомив один із адвокатів Кучми, відповідну заяву направили сьогодні на ім’я Генерального прокурора Віктора Пшонки.

«Ми заявили відвід слідчому Грищенку, який проводив очну ставку між Кучмою та Мельниченком (колишній офіцер Управління державної охорони України майор Микола Мельниченко), вбачаючи в його діях упередженість, необ’єктивність і явний обвинувальний ухил, а також те, що він не вжив належних заходів реагування за заявою адвокатів про несанкціоновану фіксацію слідчої дії майором Мельниченком», – сказав адвокат Віктор Петруненко.

Як повідомляють українські новинні агенції, Грищенко раніше очолював слідчу групу в справі, але тепер нею керує інша людина. У Генпрокуратурі цю інформацію не підтверджують.

Напередодні захисники Кучми просили Генеральну прокуратуру порушити кримінальну справу проти Мельниченка за ймовірну підготовку до розголошення таємниці очної ставки, яка відбулася в понеділок між ним і Кучмою.

«Під час очної ставки в нас виникла підозра, що Мельниченко здійснює прихований відеозапис за допомогою спеціального пристрою, вмонтованого в наручний годинник. У зв’язку з цим ми звернулися до слідчого з усним клопотанням у порядку статті 94 Кримінально-процесуального кодексу про порушення кримінальної справи стосовно цієї особи на підставі того, що він без дозволу слідчого міг здійснювати прихований відеозапис», – заявив вчора адвокат Петруненко.