БЮТ піде до КСУ через зміни до Кримінального кодексу

Фракція «БЮТ-Батьківщина» планує звернутися в Конституційний Суд із проханням оцінити конституційність закону, що надає право слідчим визначати терміни розгляду обвинувачуваними матеріалів справ. Про це заявив перший заступник голови фракції Андрій Кожем’якін.

Він наголосив, що «юристи блоку над цим працюють». За словами депутата, даний закон обмежує права громадян. Загалом, як заявив Кожем’якін, цей закон «зроблений під Юлію Тимошенко». Водночас депутат додав, що даний закон торкнеться і багатьох інших політиків, які підтримують їхню політичну силу.

Зі свого боку, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов наголосив, що у фракції «БЮТ-Батьківщина» «захищають одну людину, котра сьогодні хоче уникнути відповідальності шляхом затягування ознайомлення із матеріалами слідства». За його словами, і Президент України, і спеціалісти, які працювали над даним законом, зазначають, що в Україні «не повинно бути людей над законом, всі повинні відповідати по закону».

Сьогодні Верховна Рада дозволила слідчим просити суди визначити термін ознайомлення обвинувачуваного з матеріалами справи при його зволіканні.