Проти Тимошенко порушили справу через газові угоди

Генеральна прокуратура порушила ще одну кримінальну справу проти екс-прем’єра, лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

Справа стосується газових контрактів 2009 року, повідомив перший заступник Генерального прокурора Ренат Кузьмін.

«Сьогодні слідчий з особливо важливих справ Генпрокуратури порушив кримінальну справу стосовно Юлії Тимошенко за фактом перевищення нею влади і службових повноважень при укладенні газових контрактів у 2009 році. Збитки, згідно з висновками експертів, від цього складають понад 1 мільярд гривень, або приблизно 200 мільйонів доларів. Справу прийнято до провадження Головного слідчого управління Генпрокуратури. Організовано слідчу групу, куди увійшли представники МВС і СБУ», – сказав Кузьмін.

За його словами, справу порушили за матеріалами, які Генпрокуратура отримала від СБУ.

Водночас, відповідаючи на питання, чи переглядатиметься питання щодо зміни Тимошенко міри запобіжного заходу, враховуючи розмір завданих державі збитків, Кузьмін сказав: «Питання про обрання міри запобіжного заходу вирішує слідчий в рамках наданої йому компетенції. Якщо слідчий вважатиме звернутися до суду, він це зробить».

Проти Юлії Тимошенко досі були порушені дві кримінальні справи: щодо використання коштів, які Україна отримала за Кіотським протоколом, та щодо закупівлі автомобілів для потреб сільської медицини.