На Дніпропетровщині закривають єдину на 15 тисяч жителів лікарню

У місті Зеленодольську на Дніпропетровщині закрили єдину на 15 тисяч жителів міську лікарню. Про це повідомила ініціативна група мешканців міста.

За словами невдоволених місцевих жителів, закриття лікарні недопустиме, адже місто розташоване поруч із Криворізькою ТЕС і через несприятливу екологічну ситуацію має високі показники захворюваності на серцеві та онкологічні захворювання.

За інформацією з головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації, лікарню так чи інакше треба було реорганізовувати через нерентабельність, адже 95% коштів, що виділятись на заклад, йшли на його технічне утримання.

«Зеленодольська лікарня – це 5 будівель, цілих 12 тисяч квадратних метрів площі. При правильній організації все відділення можна розмістити в одній будівлі. У цьому випадку витрати на лікарню скоротяться в кілька разів», – зазначила головний спеціаліст управління Надія Пучкова.

Як повідомила в. о. головного лікаря Апостоловської центральної районної лікарні Валентини Шелудько, наразі під скорочення потрапили 35 працівників Зеленодольської лікарні. Половину з них обіцяють працевлаштувати в Апостолівській райлікарні, що за 12 кілометрів від міста.

На базі ж самої лікарні збираються створити поліклініку, де прийом вестиме кілька фахівців. Хворих із ускладненнями транспортуватимуть до райлікарні.