Сенатори США критикують і хвалять Україну – БЮТ і Адміністрація

Американські сенатори, які перебувають із візитом в Україні, заявили, що «стурбовані погіршенням інвестиційного клімату та регресом політичних свобод в Україні» – так передає їхні слова на зустрічі з лідером партії «Батьківщина» Юлією Тимошенко в неділю прес-служба партії.

Зокрема, за цим повідомленням, один із членів делегації Конгресу США, сенатор Джеф Сешнз заявив: «Ми отримуємо дуже тривожні сигнали від наших бізнесменів. Особливе занепокоєння викликають погіршення умов для ведення бізнесу, корупція, запровадження урядом квот на сільськогосподарську продукцію та регрес політичних свобод в Україні».

За повідомленням «Батьківщини», сенатори також дякували Тимошенко «за мужність та боротьбу за свободу України».

А вона говорила їм, що «рік тому Україна сіла в потяг, який прямує у зворотному напрямку від демократії та європейської інтеграції».

У суботу та сама делегація Сенату США зустрічалася з головою Адміністрації Президента України Сергієм Льовочкіним і, за повідомленням прес-служби Президента, відзначила «значний прогрес у розвитку України і у впровадженні реформ».

Зокрема, прес-служба повідомляє, що ці слова сказав той самий сенатор Джеф Сешнз.

А Льовочкін, за цим повідомленням, заявив, що «впровадження реформ і демократія – це пріоритети усієї політики Президента України Віктора Януковича».