На Одещині представниками блоку партій “Українська правиця” завершено збір підписів на підтримку уряду Віктора Ющенка

На Одещині представниками блоку партій “Українська правиця” завершено збір підписів на підтримку уряду Віктора Ющенка
Одеса, 5 квітня 2001 - На Одещині представниками блоку політичних партій “Українська правиця” завершено збір підписів на підтримку уряду Віктора Ющенка. Один із лідерів “правиці” – голова обласної організації Українського Народного Руху Віктор Цимбалюк переконаний, що пан Ющенко має серед мешканців регіону значну підтримку.

“Акція, проголошена три тижні тому, проведена надзвичайно успішно”, - наголосив лідер УНР в Одесі Віктор Цимбалюк. Станом на 5 квітня активістами лише Українського Народного Руху в області зібрано понад 20 тисяч підписів на підтримку уряду Віктора Ющенка.

Представниками партії “Реформи і порядок” так само зібрано понад 10 тисяч підписів мешканців причорноморського міста.

Віктор Цимбалюк:

“Таким чином, ми вважаємо, що в Одесі всі політичні партії, які входять до “Української правиці” зберуть поважну кількість голосів на підтримку голови Кабінету міністрів. Мешканці міста охоче беруть участь у проголошеній акції. Поширено тисячі агітаційних листівок.

Серед патріотичних сил регіону з”явилися сотні громадських активістів, які приходять до “Української правиці” та пропонують свої послуги у збиранні підписів.”

Тим часом, за словами народного депутата України Едуарда Гурвіца,“є об”єктивні показники роботи уряду, але велика проблема України полягає в тому, що вже багато років не було стабільного уряду.”

В інтерв”ю для Радіо “Свобода” пан Гурвіц зазначив:

“У цивілізованих країнах буває так, що уряд змінюється, а курс залишається таким, як і раніше. У нас дуже важливим є особистий фактор, особисте сприйняття складу Кабінету міністрів і його ставлення до економічних реформ. Без сумніву, можна говорити, що Віктор Ющенко є людиною прогресивних економічних поглядів і хоче зробити чимало добра для України. Було б небажано, щоб він відволікався на політичні бої, хоча посада голови уряду в Україні, без сумніву, є політичною.

Я думаю, що дуже важливо, щоб президент України відчув відповідальність перед народом і підтримував уряд у питаннях проведення економічних реформ. Він має відстоювати голову Кабінету міністрів у всіх політичних баталіях”.

Едуард Гурвіц переконаний, що уряд Віктора Ющенка має продовжувати роботу. “Але, без сумніву, можна говорити, що мають бути використані можливості перегляду і покращення складу уряду, але це, знову ж таки, прирогатива його голови”.