У Афінах завершилося засідання робочої групи з підготовки до наради греко-української комісії з економічної співпраці

У Афінах завершилося засідання робочої групи з підготовки до наради греко-української комісії з економічної співпраці
Одеса, 6 квітня 2001 - У Афінах завершилося засідання робочої групи з підготовки до наради міжурядової греко-української комісії з економічної співпраці.

“Перспективи подальшого розвитку транспортного співробітництва між Україною та Грецією є великими і вимагають більш активних зусиль кожної країни “,– відзначив учасник засідання – президент асоціації судновласників України Олександр Курлянд. За його словами, з одного боку, поглиблюються та зміцнюються двосторонні зв”язки, а з іншого – зростає співпраця в рамках проекту організації Чорноморського економічного співтовариства.

Олександр Курлянд далі:

“Так само слід враховувати, що активно проробляє різноманітні варіанти Євроазійського транспортного коридору і Євросоюз. У зв”язку з цим, регулярна вантажо-пасажирська лінія між портами України та Греції може бути досить-таки вигідним шляхом для вантажовідправників Південно-Європейських країн, зацікавлених у торгівлі з країнами СНД і Закавказзя”.

Як відзначив на нараді директор департаменту країн Центральної та Східної Європи міністерства національної економіки Греції пан Янос, “цей перспективний маршрут може збільшити транзитні можливості Греції.”

Обговорення згаданого проекту звичайно цікавить фахівців судноплавної компанії “Укрферрі” в Одесі.

При цьому президент Асоціації українських судновласників Олександр Курлянд наголосив:

“Але ми розуміємо, що для його реалізації, враховуючи наш досвід створення вантажо-пасажирської лінії між берегами України та Туреччини, необхідно вкласти чимало зусиль та фінансів безпосередньо і з грецької сторони. Греки (до проведеної робочої зустрічі ) більше розраховували на перевезення українських вантажів грецькими судами.

Сподіваюся, що нам вдалося зацікавити їх перспективами плідного співробітництва, в процесі якого рівні можливості одержання прибутку матимуть і українські судновласники.”

Переговори на цю тему мають бути продовжені під час візиту до Афін міністра транспорту України Леоніда Костюченка, який відбудеться всередині квітня.

Це питання буде обговорюватися і на наступному засіданні міжурядової українсько-грецької комісії з економічного співробітництва, яке призначене на 24 квітня.