Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров‘я, материнства і дитинства рекомендував парламенту ухвалити у першому читанні доопрацьований законопроект “Про національну стратегію поліпшення становища

Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров‘я, материнства і дитинства рекомендував парламенту ухвалити у першому читанні доопрацьований законопроект “Про національну стратегію поліпшення становища жінок України”
Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров‘я, материнства і дитинства рекомендував парламенту ухвалити у першому читанні доопрацьований законопроект “Про національну стратегію поліпшення становища жінок України”, внесений депутатом Василем Костицьким.

Як повідомили в інформаційному управлінні Верховної Ради, автор законопроекту наголошує, що в Україні постає необхідність перегляду законодавства щодо захисту інтересів жінок, оскільки чинне законодавство не завжди відповідає «новій ситуації у суспільстві».

Як зазначає автор документа, у 1980 році Україна ратифікувала Конвенцію ООН “Про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок”. Це підтверджує необхідність втілення в життя ідеї рівноправності між жінками і чоловіками в усіх сферах економічного, політичного, соціального, культурного, громадського життя. Однак, зауважив В.Костицький, рівні права, які проголошуються Конвенцією в галузі освіти, праці та винагороди за неї, постійно порушуються. Діюча законодавча система недопущення дискримінації жінок, на думку автора, залишається неефективною, зокрема, не сформована єдина державна політика, яка б передбачала комплексне розв‘язання всіх проблем, пов‘язаних з дискримінацією жінок.