Європарламентарії вважають, що від стабільності українського уряду залежить просування України шляхом реформ

Європарламентарії вважають, що від стабільності українського уряду залежить просування України шляхом реформ
Київ, 11 квітня 2001 – Від стабільності українського уряду залежить просування України на шляху реформ. Так сказав співголова комітету парламентського співробітництва “Україна-ЄС” Ян Марінус Вірсма у перебігу сьогоднішньої прес-конференції за підсумками перебування європарламентаріїв в Україні. Говорячи про результати переговорів, пан Вірсма окремо зупинився на економічній співпраці між Україною та ЄС.

Говорить пан Вірсма:

“Спостерігаючи за ситуацією в економіці України, ми відзначили певні зрушення і покращення конкретних економічних показників.” При цьому член Європарламенту наголосив на ролі українського уряду в процесі реформування економіки.

Серед негативних рис в економічній сфері України Ян Вірсма виділив відсутність прямих іноземних інвестицій. У чому причина? Ян Вірсма продовжує:

“Шлях інвестицій до України зупиняє незадовільний інвестиційний клімат.Це пов’язано з відсутністю прозорості, невиконанням законодавства і корупцією”.

На запитання журналістів, яке ставлення європарламентаріїв до збору підписів на підтримку прем’єр-міністра України Віктор Ющенка, Ян Марінус Вірсма підкреслив, що не має права втручатися у внутрішні справи держави.

“Ми не можемо робити коментарі з цього приводу і вважаємо, що це право кожного: підтримувати або не підтримувати Ющенка. Але при цьому повторюю – важливим на сьогодні для України є збереження стабільності цього уряду, принаймні, найближчим часом”.