Стосовно громадських слухань 11 квітня -першої спроби об’єднати в розмові представників різних сторін існуючого конфлікту

Стосовно громадських слухань 11 квітня -першої спроби об’єднати в розмові представників різних сторін існуючого конфлікту
Київ, 12 квітня 2001 - 11 квітня у Києві відбулися громадські слухання , на яких представники правоохоронних органів, опозиції та журналісти обмінювалися думками щодо дотримання громадянських прав під час політичної кризи, а також ролі правоохоронних органів та засобів масової інформації .

Це була перша реальна спроба об’єднати в розмові представників різних сторін існуючого конфлікту. Предметом обговорення стали передовсім події 9 березня біля пам”ятника Шевченку.

Народний депутат України Тарас Стецьків нагадав про масові арешти, які відбувалися на вулицях того дня та про неадекватну реакцію правоохоронних органів на їхні наслідки, зажадавши відповіді на ці запитання. Проте присутній на слуханнях представник СБУ Володимир Пристайко не визнав у діях правоохоронних органів порушень, обґрунтувавши таку позицію старою історією про отримання CБУ попереджувальних телефонних дзвінків. Він також додав, що обраний шістнадцятьма мільйонами Леонід Кучма мав право покласти квіти до пам’ятника Шевченку, як і решта громадян, а отже, дії правоохоронців відповідали ситуації.

Говорячи про роль засобів масової інформації у вирішенні конфлікту, народний депутат Тарас Стецьків зазначив, що переважна більшість ЗМІ упереджено висвітлювали діяльність опозиції.