Громадські слухання на тему "Публічний звіт уряду про виконання програми дій "Реформи заради добробуту" почалися сьогодні у Києві

Громадські слухання на тему "Публічний звіт уряду про виконання програми дій "Реформи заради добробуту" почалися сьогодні у Києві
Відкриваючи засідання, прем'єр-міністр України Віктор Ющенко зазначив, що метою слухань є необхідність "правильно" визначити підсумки 2000 року, щоб узяти з собою на 2001 рік " ефективний багаж" минулого року для його подальшого розвитку.

Крім того, сказав він, слухання необхідні для "чесної" оцінки ефективних і неефективних результатів роботи уряду для можливості її удосконалення.

Розповідаючи про підсумки минулого року, В.Ющенко заявив, що питанням №1 діяльності Кабінету міністрів були питання соціального характеру в зв'язку з чим урядова програма називається "Реформи заради добробуту". Прем'єр заявив, що політика, яку проводить уряд, є "гарантією стабільності гривні" і зростання соціальних стандартів у країні.

Він назвав "унікальним" 2000 рік з економічної точки зору, відзначивши, зокрема, що ВВП минулого року зріс на 6%, обсяги промислового виробництва – на 12,9%, а сільського господарства на 9,2%, а зовнішній борг України знизився на 17%.

На громадських слуханнях буде дано громадську оцінку виконання урядової програми.