Економічні новини

Економічні новини
Київ, 12 травня 2001 - Президент України Леонід Кучма підписав закон, яким розширюється коло коло пільг і компенсацій членам сімей громадян, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, передусім дітям. Закон передбачає надання 50% знижки на оплату житла категорії потерпілих, яким у дитячому віці встановлено причинний зв'язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою. Потерпілі діти проходитимуть перегляд у спеціальній медико-соціальній експертній комісії після досягнення ними 18-літнього віку, незалежно від терміну, на який їм було встановлено інвалідність.

У Києві з офіційним візитом 13-15 травня перебуватиме президент Туркменистану Сапармурат Ніязов. Програмою візиту передбачені переговори глав української та туркменської держав, переговори делегацій, за підсумками яких очікується підписання низки двосторонніх документів. Президент Туркменистану планує у понеділок, 14 травня, побувати на суднобудівному-судноремонтному заводі у Києві, а наступного дня у селищі Чубинському, де разом з президентом України огляне виставку сільськогосподарської техніки. Цього ж дня президенти України та Туркменистану в Одеській області планують оглянути Іллічівський морський торговельний порт та відкрити тут контейнерний термінал.

Канадська корпорація Indusmin Energy має намір підписати контракт про постачання природного газу українським електростанціям і Національній газовій компанії на суму $160 млн. Контракт розрахований на 12 років. Українські партнери Indusmin мають західні гарантії на оплату в доларах США за межами України, що є головним критерієм для міжнародного фінансового співтовариства.

У даний час на продовольчих ринках Києва 70-75% лікеро-горілчаної продукції є фальсифікованою або контрабандною.

Рентабельність "підпільних" цехів з виробництва лікеро-горілчаних виробів складає 300%.