Однією з головних причин корупції в Україні депутат Григорій Омельченко вважає безвідповідальну й аморальну кадрову політику президента Леоніда Кучми

Однією з головних причин корупції в Україні депутат Григорій Омельченко вважає безвідповідальну й аморальну кадрову політику президента Леоніда Кучми
У результаті такої політики керівництва країни корупція, на думку Омельченка, набула в Україні системного характеру, а держава перетворилася на злочинне угруповання.

Депутат вважає, що в результаті розслідування український президент може повторити долю Слободана Мілошевича.

Яскравим прикладом, на думку Омельченка, є справа арештованого в США екс-прем'єр-міністра Павла Лазаренка, який підозрюється в розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах.

Леонід Кучма, за словами Омельченка, призначив його прем'єр-міністром, незважаючи на існування депутатського запиту про відмивання Лазаренком брудних грошей за кордоном.

Григорій Омельченко запевнив депутатів, що США веде розслідування щодо корупції вищих посадових осіб України, у тому числі і президента.

Учора у Верховній Раді пройшли парламентські слухання щодо боротьби з корупцією та організованою злочинністю.

Слухання відбувалися за участі уряду в майже повному складі, представників СБУ, Генпрокуратури, міліції та близько 50 депутатів, які представляли переважно фракції лівих політичних партій.

В інтерв’ю кореспондентові української служби Радіо Свобода Григорій Омельченко заявив, що він закликав спікера парламенту Івана Плюща внести до порядку денного питання про початок процедури імпічменту президента України Кучми.