Сьогодні, після вмикання спеціального рубильника, почнеться паралельне функціонування енергетичних систем Росії та України

Сьогодні, після вмикання спеціального рубильника, почнеться паралельне функціонування енергетичних систем Росії та України
Про це заявив прем'єр-міністр Російської Федерації Михайло Касьянов, відкриваючи в Москві в Домі уряду зустріч із прем'єр-міністром України Анатолієм Кінахом.

Як повідомляють російські агентства, М. Касьянов також поінформував, що голова Російського акціонерного товариства "Єдині енергетичні системи" Анатолій Чубайс, який бере участь у зустрічі, виступить із інформацією про завершення підготовки до паралельної роботи енергосистем двох країн.

За словами М. Касьянова, під час зустрічі з українською делегацією обговорюватимуться газові питання, нинішня ситуація в цій галузі, плани на майбутнє, а також питання боргів за вже поставлений російський газ. "Росія зацікавлена у тому, щоб забезпечити Україну енергоресурсами, особливо з урахуванням росту її економіки", – зазначив російський прем'єр.

М. Касьянов відзначив "конструктивний дух, що склався у переговорах" Москви та Києва, і висловив упевненість, що вдасться відпрацювати конкретні механізми політичного та економічного діалогу.

Зі свого боку, А. Кінах заявив, що "українська делегація прагне наповнити політичний рівень відносин точними рішеннями в сфері економічного співробітництва, створити сприятливі умови суб'єктам господарювання обох країн із урахуванням національних інтересів".