Нині Україна має другу Конституцію - Земельний кодекс

Нині Україна має другу Конституцію - Земельний кодекс
Київ, 29 жовтня 2001 - “Нині Україна має другу Конституцію - Земельний кодекс” – наголосив на прес-конференції у Києві Голова Державного комітету із земельних ресурсів Анатолій Даниленко. І тому, за його словами, головне завдання тепер – напрацьовувати законодавчу базу, адже Земельний кодекс відкриває ворота до розробки ще 30-и законодавчих актів.

Голова Держкомітету із земельних ресурсів Анатолій Даниленко вважає, що Земельний кодекс наближає Україну до Європи, до європейських стандартів земельного законодавства. Адже документ містить революційне положення про право приватної власності на землю, і, зокрема, для іноземців. Також у кодексі запроваджено грошову експертну оцінку землі, розмежовано повноваження між органами виконавчої влади і органами місцевого самоврядування , сформована система управління земельними ресурсами. Це загалом, а якщо конкретно, то Земельний кодекс розширить особисті підсобні господарства із 60-и соток до 2-х гектарів, працівники соціальної сфери села зможуть після приватизації землі здавати її в оренду. Окрім цього, кодекс дозволяє громадянам займатися лісовим та вого-господарством.

Учасники прес-конференції впевнені, що Президент обов’язково підпише кодекс, адже він виконує головну місію – захищає права землевласників. Навіть не зважаючи на грубі порушення і фальсифікації, які були допущені під час ухвалення кодексу.