Джейнс Форін Репорт: «Україна в центрі нового збройового скандалу»

Джейнс Форін Репорт: «Україна в центрі нового збройового скандалу»
Брюсель, 5 лютого 2002 - Днями інформаційна група Джейнс вдруге присвятила темі незаконної торгівлі української зброї свої дослідження. Джейнс Форін Репорт, який друкується в Лондоні, опублікував статтю «Україна в центрі нового збройового скандалу» цього вікенду на своєму електронному сайті. Але оскільки український суд у разі позовів за наклеп осіб, про яких йдеться в матеріалі, електронну версію не визнає за оригінал, наш брюссельський кореспондент, який відслідковує збройову тематику, змушений був дочекатися друкованого оригінального видання Джейн Форін репорт. Отож – Україна в центрі нового збройового скандалу.

Спочатку про інформаційну групу Джейнс. Вона відома не кожному пересічному українцю, як, скажімо, Файненшил Таймс чи Вашінґтон Поуст. Вона відома навіть не всім дипломатам у Брюселі. Це попри те, що Джейнс спеціалізується на питаннях оборони, політичних розслідуваннях, і навіть на такій делікатній темі, як розвідка.

Джейнс Інформейшен груп видає бюлетень Джейнс Дефенс Н’юз. Новини оборони, Джейнс Інтелідженс репорт – повідомлення спецслужб і Джейнс Форін репорт – закордонні повідомлення.

Передплата цих видань надзвичайно коштовна, але разом з тим це видання є настільною книгою усіх чиновників НАТО, міністерств оборони, дипломатичних відомств і користується високою репутацією.

Приблизно місяць тому про нелегальну торгівлю зброєю в Україні писав Джейнс Інтелідженс репорт. Цього разу нова порція на цю ж тему розміщена в останньому числі Джейнс Форін репорт, під заголовком «Україна в центрі нового збройового скандалу»

Детальніше – слухайте у сьогоднішній програмі «Україна і світ», котра виходить в ефір о 21:00 за київським часом.

Розшифровка цього матеріалу буде розміщена на нашому сайті завтра.