Чеська Республіка переживає справжній хокейний бум. Хокейні змагання дивиться щодня 1,5 мільйона чехів

Чеська Республіка переживає справжній хокейний бум. Хокейні змагання дивиться щодня 1,5 мільйона чехів
Прага, 20 лютого 2002 - Чеські лікарі назвали це явище »олімпійським синдромом». Ідеться про значне зростання кількості лікарняних, виданих поліклініками від часу відкриття Олімпіади в Лейк Плесіді. Зі скаргами на болі голови, підвищений тиск і загальну втому приходять до лікарів передусім чоловіки. Переважно вони з кухлем пива просиджують цілі ночі, щоб не пропустити ні миті з безцінного хокейного часу. За статистикою нічні хокейні змагання дивиться щодня, точніше – щоночі півтора мільйонів чехів. А останній матч спостерігало ще й 5 відсотків дорослого жіночого населення країни. Якщо від в цілому 10 мільйонів чеських громадян відняти немовлят, жінок і немічних осіб, то картина стає очевидною: нині хокейні змагання за олімпійське золото дивиться майже все доросле чоловіче населення.

Хокей оволодів і чеською біржею цінних паперів. Так рекордне за останній час сповільнення операцій купівлі й продажу акцій лежить на сумлінні чеського хокею. І взагалі сьогодні тяжко знайти хоча б якусь сферу життя, на котру події зимової Олімпіади не наклали б свій відбиток. Вечірніми годинами в містах і селах вулиці немов вимирають, зате по вінця заповнюються бари, кав’ярні і, звичайно, господи, тобто пивні ресторанчики. Їхні власники заздалегідь подбали, щоб до телевізора мали доступ усі і щоб не забракло пива. А цієї середи в Празі на центральній площі міста були підняті два великих екрани. Це вже столична мерія подбала про те, щоб зробити хокейні маті доступними для всіх.

Навіть після програшу чеської збірної в олімпійські ворота влітатимуть чеські шайби. Річ у тім, що найкращі у світі шайби виробляють чехи. 9 з половиною тисяч шайб і для олімпіади в Лейк Плесіді надіслала невеличка моравська фірма ҐУФЕКС. Тобто і у фінальному матчі через усе хокейне поле пролетить виграшна, золота шайба з написом »Зроблено в Чеській Республіці».