Міністр оборони Ізраїлю Беньямін Бен Еліезер заявив про необхідність якомога швидше відновити ізраїле-палестинські переговори з питань безпеки

Міністр оборони Ізраїлю Беньямін Бен Еліезер заявив про необхідність якомога швидше відновити ізраїле-палестинські переговори з питань безпеки
У понеділок глава Палестинської автономії Ясир Арафат погодився відновити переговори, призупинені після того, як Ізраїль минулого тижня відмовився надати йому повну свободу пересування. Арафат від початку грудня заблокований ізраїльськими силами у місті Рамаллах на Західному березі Йордану.

Палестинський лідер також висловив цілковиту підтримку мирної пропозиції Саудівської Аравії, в які мовиться, що арабські країни готові визнати державу Ізраїль, якщо останній поверне окуповані після війни 1967-го року арабські території.

Шеф делегації палестинців на переговорах з Ізраїлем Саеб Ерекат сказав сьогодні в Рамалаху:

"На мою думку, ідеї саудівського принца Абдулли є найбільш суттєвими з тих, що надходили від арабського світу з часів Мадридської мирної конференції. Я сподіваюся, що ці ідеї знайдуть відгук в американців та ізраїльтян і в цілому світі. Я вважаю їх дуже стратегічними". Речниця ізраїльського МЗС Яффа Бенарі сказала сьогодні в Єрусалимі:

"Ми сприймаємо саудівську ініціативу як надзвичайно важливу. І, на нашу думку, вона знаменує собою дуже серйозний позитивний розвиток мирного процесу" Держсекретар США Колин Пауелл назвав такі пропозиції "важливим кроком".