“Громадське радіо” поки що в ефір не виходитиме... Національна рада з питань телебачення та радіомовлення спростовує звинувачення у причетності до цього... крайнім виявилося радіо “Люкс”

“Громадське радіо” поки що в ефір не виходитиме... Національна рада з питань телебачення та радіомовлення спростовує звинувачення у причетності до цього... крайнім виявилося радіо “Люкс”
Київ, 26 лютого 2002 - Радіомарафон, яким мало розпочатися мовлення нового проекту -“Громадського радіо”, 28 лютого не відбудеться. Причиною стали непорозуміння із Національною радою з питань телебачення та радіомовлення. Її голова Борис Холод, за словами керівників радіо проекту, виявив занепокоєння появою напередодні виборів нового продукту, неузгодженого з нею.

Слід нагадати, що “Громадське радіо” фінансується Міжнародним фондом “Відродження” та делегацією Європейської комісії. Воно поки що не отримувало ліцензії на мовлення, оскільки для його мовлення в експериментальному режимі Радіо “Люкс” надало свою київську частоту. Для Радіо Свобода скандальну ситуацію коментую керівник проекту “Громадське радіо” Олександр Кривенко:

“У приватному спілкуванні, неофіційному пан Холод давав зрозуміти керівнику радіо “Люкс”, що, мовляв, зачекайте до 1 квітня і тоді будете робити все, що хочете. Офіційно пан Холод не висунув жодних документальних заборон. Більше того, зі мною він відмовився зустрічатися, щоб вислухати від мене, що таке “Громадське радіо” . Пан Холод – це, насправді, втілення тих ретроградських технологій управління інформаційним простором України”.

Прес-служба Національної ради з питань телебачення та радіомовлення спростовує ці звинувачення.

У Заяві Національної ради мовиться (цитую) “оскільки “Громадське радіо” не є телерадіоорганізацією, а Нарада розглядає справи лише юридичних осіб, які є ліцензіатами, то питання про “Громадське радіо” не вносилося на порядок денний. Відповідно будь-якого втручання Нацради у справи “Громадського радіо” бути не могло.”

Слід зауважити, що занепокоєння у зв’язку із появою перед виборами в ефірі нового радіопроекту Борис Холод висловлював не керівникам “Громадського радіо”, а радіо “Люкс”, тобто ліцензіату, який збирався надати свої київські частоти для трансляції програм “Громадського радіо”.