Понад 40% фінансових надходжень до бюджету Івано-Франківська дають малі приватні підприємства

Понад 40% фінансових надходжень до бюджету Івано-Франківська дають малі приватні підприємства
Івано-Франківськ, 6 березня 2002 - Обласний центр Прикарпаття залишається серед ключових міст держави щодо сприяння розвитку приватного бізнесу з боку владних структур.

Про це заявили представники івано-франківської мерії. Це стало реакцією міської влади Івано-Франківська на візит голови Державного комітету з питань розвитку підприємництва Олександри Кужель. Офіційною метою цього візиту було ознайомлення зі станом малих підприємств в Івано-Франківську. Однак, як було відзначено місцевими журналістами та політологами, Олександр Кужель, яка є кандидатом у депутати до парламенту за списком передвиборчого блоку “За єдину Україну” використала зустріч з івано-франківськими підприємцями для агітації за політичне об’єднання, до якого вона належить. Під час зустрічі вона різко критикувала івано-франківську міську владу за політику, яка проводиться у сфері підприємництва, зокрема, за високу ставку ринкових зборів та не бюджетні платежі.

Керівник управління економіки Івано-Франківського міськвиконкому Степан Пілка оприлюднив офіційну заяву з боку мерії, в якій наголошується, що така критика є необґрунтованою. Він також зауважив, що заяви Олександри Кужель пов’язані з тим, що Івано-Франківська мерія підтримує блок Віктора Ющенка “Наша Україна”, який гостро конкурує в регіоні з передвиборчим блоком “За єдину Україну”.