На Івано-Франківщині побував прем’єр-міністр України Анатолій Кінах. Його візит пов’язаний зі стихійним лихом, яке завдало значних збитків економіці Прикарпаття

На Івано-Франківщині побував прем’єр-міністр України Анатолій Кінах. Його візит пов’язаний зі стихійним лихом, яке завдало значних збитків економіці Прикарпаття
Київ, 18 березня 2002 - На Івано-Франківщині побував прем’єр-міністр України Анатолій Кінах. Його візит пов’язаний зі стихійним лихом, яке завдало значних збитків економіці Прикарпаття.

Івано-Франківщина вкотре постраждала від стихійного лиха. Областю пронісся буревій. За кількістю руйнацій Прикарпаття на другому місці після Чернівецької області. Постраждали всі райони Івано-Франківщини. Найбільше потерпів Верховинський район, який був повністю знеструмлений.

Загалом по області залишилося без елктроенергії 240 населених пунктів. Понад 200 – без телефонного зв’язку. Було пошкоджено 68 опор ліній електропередач. Майже 700 будинків залишилося без дахів. Вітром було повалено понад 200 гектарів лісу.

Приблизна сума збитків уже зараз оцінюється в 4 з половиною мільйони гривень. Найстрашніше ж те, що загинула десятирічна дівчинка, на яку впало дерево, повалене сильним поривом вітру. Для вивчення ситуації на Прикарпаття прибув прем’єр-міністр України Анатолій Кінах. Він особисто повинен вивчити, наскільки серйозними є збитки, завдані економіці регіону. Як заявив прем’єр-міністр, уряд уже вивчає питання виділення Прикарпаттю коштів для ліквідації наслідків стихії. Як підкреслив головний спеціаліст управління обласної держадміністрації з надзвичайних ситуацій Василь Середович, упродовж останніх років Прикарпаття постійно зазнає значних збитків від природних катаклізмів. Лише за минулий рік загальна сума завданої природою шкоди становила кілька десятків мільйонів гривень.