Ізраїльські військові заарештували Марвана Баргуті, одного з найближчих помічників глави Палестинської автономії Ясира Арафата

Ізраїльські військові заарештували Марвана Баргуті, одного з найближчих помічників глави Палестинської автономії Ясира Арафата
Марвана Баргуті арештували разом із його двоюрідним братом, який був у його будинку в місті Рамаллі на Західному березі Йордану.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, ізраїльська влада вважає, що Баргуті, який очолював палестинську міліцію «Танзім» на Західному березі Йордану, фактично перетворив її на загони бойовиків. Підозрюють, що він був лідером екстремістського угруповання «Бригади мучеників Аль-Акси», яке входить до складу руху «Фатх», підконтрольного Ясирові Арафатові. Ізраїльська влада покладає на це угруповання відповідальність за десятки терористичних нападів на ізраїльтян на Західному березі Йордану.

Ізраїльські війська продовжують блокувати палестинські населені пункти на Західному березі Йордану.

Тим часом прем’єр-міністр Ізраїлю Аріель Шарон сьогодні в інтерв’ю телекомпанії Сі-еН-еН заявив, що Ізраїль впродовж тижня виведе свої війська, з цих територій окрім міст Рамалли та Віфлеєма.

Сьогодні під час сутичок на палестинських територіях, у тому числі у смузі Газа, було вбито щонайменше 5 палестинців.