Європейський Союз зробить більш жорсткими закони щодо імміграції на наступному саміті у Севільї

Європейський Союз зробить більш жорсткими закони щодо імміграції на наступному саміті у Севільї
Лондон, 21 травня 2002 - Європейський Союз зробить більш жорсткими закони щодо імміграції на наступному саміті у Севільї. Таку заяву зробили у Лондоні прем’єр-міністр Великобританії Тоні Блер і Хосе Марія Аснар, прем’єр-міністр Іспанії, країни, що нині головує у Європейському Союзі.

Роблячи спільні закони щодо імміграції більш жорсткими, Європейський Союз практично реагує на недавні виборчі здобутки крайніх правих у низці країн. Партії, що виступають на антиімміграційній платформі останнім часом значно збільшили свій вплив на виборців у Данії, Австрії, Франції і Нідерландах.

У Лондоні прем’єр-міністр Іспанії оголосив, що Європейський Союз вдасться до жорстких спільних заходів у ділянці імміграції, коли збереться на зустріч на найвищому щаблі в іспанській Севільї 21-22 червня. Хосе Марія Аснар зробив цю заяву після переговорів з британським прем’єр-міністром Тоні Блером.

Британський лідер таким чином прокоментував наміри ЄС у ділянці імміграції: «Ми не виступаємо за перетворення Європи на фортецю. Ми кажемо, що має бути певний порядок і правила». Тоні Блер також зазначив, що і імміграція і право на притулок є однією із найнагальніших проблем нашої доби.

У Севільї 15 країн-членів ЄС вивчать пропозиції щодо рішучої боротьби з нелегальною імміграцією з мафією, яка організовує перемитництво людей, а також заходи щодо посилення ефективного контролю на зовнішніх кордонах ЄС, - пояснив на спільній з Тоні Блером пресовій конференції Хосе Марія Аснар.

Мадрид також має намір запропонувати заходи спільної допомоги ЄС деяким країнам, що з їх території нелегальних іммігрантів перекидають до Європейського Союзу.

У Лондоні оголошено, що у червні відбудеться зустріч міністрів внутрішніх справ Британії та Франції для обговорення становища, за якого сотні біженців з табору Сангат, що розташований безпосередньо біля тунелю під Ла-Маншем з французького боку, нелегально прориваються до Великобританії. Британія виступає за закриття цього табору.

Британський та французький міністри також хочуть виробити спільний підхід до проблеми надання притулку та імміграції.