Вдови загиблих членів екіпажу ТУ-154 вирушили до Москви, сподіваючись особисто зустрітися з Путіним – марно

Вдови загиблих членів екіпажу ТУ-154 вирушили до Москви, сподіваючись особисто зустрітися з Путіним – марно
Москва, 6 червня 2002 - Родичі загиблих членів екіпажу літака ТУ-154 підготували листа на ім’я президента Російської федерації Владіміра Путіна, в якому вони вимагають допомогти їм у вирішенні проблем, пов’язаних з авіаційною катастрофою. Це звернення представники родичів екіпажу мають передати до Адміністрації російського президента особисто. У четвер троє вдів загиблих льотчиків вилітають до столиці Росії. Як повідомила московська газета «Известия», жінки сподіваються, що вони отримають авдієнцію в Адміністрації президента Путіна.

Однак, спостерігачі в російській столиці наголошують, що саме бажання жінок отримати авдієнцію в російського президента ще нічого не означає. Тих, хто бажає такої авдієнції, десятки, сотні, і звичайно ж, для того, щоб Владімір Путін зустрівся з вдовами загиблих льотчиків, потрібна політична воли. А ця політична воля може з’явитися тільки в разі погіршення російсько-українських взаємин. Адже своєю зустріччю і з вдовами загиблих пілотів Путін підкреслить, що Україна не бажає брати участі у вирішенні проблеми і демонстративно має показати, що російська держава буде тиснути на сусідів у зв’язку з потребою вирішити проблему сплати компенсацій родичам загиблих членів екіпажу й пасажирів літака ТУ-154.

Зважаючи на те, що якраз у день, коли жінки загиблих вирушили до російської столиці, з’явилися повідомлення про зустріч президентів Російської федерації та України Путіна і Кучми в Санкт-Петербурзі, можна гарантувати, що жодної можливості отримати авдієнцію у російського президента жінки загиблих льотчиків не мають. І їм залишається задовольнитися хоча б передачею свого листа до експедиції Адміністрації президента Росії або зустріччю з якимось чиновником із президентської адміністрації.

Звісно, справою, пов’язаною з літаком ТУ-154, вже давно займається міністерство закордонних справ Російської федерації. Однак родичі загиблих наголошують, що вони постійно зустрічаються тут із бюрократичними проблемами. Так, досі не відбулася зустріч із працівниками міністерства закордонних справ України, і російське посольство звинувачує у зриві цієї зустрічі українську сторону.